Techtopiadk

#1 Når din læge bliver en app

7.633 visninger
Mange mennesker kan ikke lide at gå til lægen og blive undersøgt. Og det kan de måske undgå i fremtiden, hvis de har en tricorder i medicinskabet.

Det er emnet i første episode af Techtopia - den ugentlige podcast om teknologi med Henrik Føhns .

Tricorderen er en håndholdt dims fra science fiction serien Star Trek, hvor den bliver brugt til at samle data fra syge astronauter, som en læge analyserer.

Virkelighedens tricorder er udviklet af et hold læger, ingeniører og designere i USA. Og den har slet ikke brug for en læge til at stille diagnosen. Det kan den nemlig gøre selv i en app, som henter sine data fra de apparater, som patienten bruger hjemme i sin dagligstue, hvor man kan måle puls, tage temperatur, urinprøver eller lave en EKG test uden lægens hjælp.

Techtopia har talt med holdet bag den virkelige tricorder. Den kaldes Dxter, og de brugte fem år på det, men vandt til gengæld også konkurrencen The Qualcomm Tricorder Xprize og 17 millioner kroner.

Medvirkende:
Basil Harris, skadestuelæge på Main Line Health samt CEO hos og stifter af Basil Leaf Technologies
Phil Charron, Sr. Vice President, Consulting & Talent hos Think Company og Basil Leaf Technologies

Links:
Basil Leaf Technologies: http://www.basilleaftech.com/
The Qualcomm Tricorder Xprize: http://tricorder.xprize.org/
Xprize: http://www.xprize.org/

Partnere
Ingeniørforeningen, IDA producerer og udgiver ’Techtopia’ i samarbejde med IBM, KMD, DI Digital, MCH Messecenter Herning og IDA Forsikring.

Mediepartner: Ingeniøren