Techtopiadk

Techtopia 340: Farvel til radiovært, goddag til AI værter

3.506 visninger
22. september 2024

De to værter er nærmest overgearet friske. De vælter ud af mine høretelefoner i en voldsomt energisk samtale, der får mig til at glemme, at de slet ikke er rigtige mennesker.

Manden og kvinden, der diskuterer AI i min podcast-app, er nemlig selv AI. Udviklet af Google. 

Med den nye opdatering af Googles AI NotebookLM er der sket noget uventet: en funktion, der tilfældigt blev lanceret, har potentialet til at revolutionere podcast-verdenen. NotebookLM er primært designet som et avanceret noteværktøj, men med den seneste opdatering kan den nu automatisk skabe samtaler mellem to virtuelle værter ud fra ethvert skriftligt indhold. Resultatet er en forbløffende realistisk og livlig podcastoplevelse, der hurtigt kan omdanne nyhedsbreve, rapporter eller andre tekster til levende samtaler.

Flere ser dette som et spændende eksperiment, hvor det er muligt at få hurtige, koncentrerede lydversioner af komplekse tekster. Selvom kvaliteten er høj, er der dog også udfordringer og etiske overvejelser, da indholdet er skabt af AI uden menneskelig redigering eller kontrol. 

Teknologien rejser spørgsmål om autenticitet og troværdighed, og hvordan AI vil påvirke det traditionelle medielandskab. Vil vi fremover lytte til podcasts skabt af mennesker eller maskiner? 


I studiet hos Henrik Føhns: 

Tim Frank Andersen, Institute of AI

Jan Birkemose, Medietrends


Links:

NotebookLM https://notebooklm.google.com

Institute of AI https://instituteof.ai/

Medietrends https://www.medietrends.dk/

Spamsongs https://digidi.net/spamsongs