Techtopiadk

Techtopia 119: Den første Marskoloni

8.359 visninger
19. august 2019 episode, podcast, techtopia
Forestil dig at bo i to år i et drivhus sammen med syv fremmede mennesker på en minimal diæt. Levevilkårene vil være barske på Mars. Derfor skal der forskes og forberedes. Og undervejs lærer vi om os selv og vores egen klode.
Den første Marskoloni lå nemlig slet ikke på Mars men i den amerikanske stat Arizona. Den hed Biosphere 2, og var et lufttæt drivhus med plads til otte beboere. 

I over to år boede de i en miniudgave af Jorden - kendt som Biosphere 1. De havde regnskov, koralrev og husdyr. Men ideen var ikke kun at udforske muligheden for at lave en koloni på Mars. Økologerne i drivhuset ville også lære, hvordan vi kan leve bæredygtigt her på vores nuværende klode. 

En af beboerne i perioden 1991-93 var Mark Nelson, der mener, at teknologer og biologer må finde sammen om en bæredygtig fremtid. Han har skrevet flere bøger om sit ophold i Biosphere 2 og elsker at tale om biosfæren, teknosfæren og den antropocæne tidsalder. 

Medvirkende:
Dr. Mark Nelson, Chairman of the Institute of Ecotechnics

Link:
Biosphere 2 https://en.wikipedia.org/wiki/Biosphere_2
Mark Nelson https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Nelson_(scientist)

Foto: 
By DrStarbuck at Flickr - https://www.flickr.com/photos/drstarbuck/3783804640/sizes/o/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7883193