Techtopiadk

Techtopia 121: Tech-design skal redde verden

8.214 visninger
2. september 2019 episode, podcast, techtopia

Vi lever i teknosfæren. En tid defineret af teknologi, men også en tid, hvor vi har tabt kontakten til naturen. Det skal der rettes op, mener nogle af verdens førende designere.

Udstillingen “Broken Nature” i Milano var en hilsen fra nutiden til fremtiden skabt af Paola Antonelli, der er kurator på MoMa. Hvordan vil vi mennesker huskes, når vi er væk som art? Som nogen, der tabte forbindelsen til vores ophav, eller som en art der prøvede at redde vores planet fra os selv?

Hør om hendes wakeup-call og hendes arbejde i juryen for designprisen INDEX: Award #designtoimprovelife sammen med designnestoren Arnold Wasserman. Deres budskab er, at design skal være en integreret del af vores teknologi fra starten, hvis vi skal skabe bæredygtige løsninger for klode og mennesker.

INDEX: Award uddeles i Københavns 6. September. Hør tankerne bag valget af de fem vindere, som du kan møde i Techtopia 122.

Medvirkende:
Paola Antonelli, senior Curator of the Department of Architecture & Design as well as the Director of R&D[2] at The Museum of Modern Art (MoMA), New York City. Member ofof the INDEX: Award nomination committee.

Arnold Wassermann. Chairman of The Idea Factory and Vice-Chairman of the INDEX: Award nomination committee.

Links:
The Index Project https://theindexproject.org/
Broken Nature http://www.brokennature.org/