Techtopiadk

Techtopia 130: Internettet fylder 50 år

7.594 visninger
3. november 2019 episode, podcast, techtopia
Fra universitetsnetværk til hippieanarki, hyperkommercialisme og nu overvågningsøkonomi. Internetpionér Brad Templeton er kendt, som manden, der opfandt the DOT i dotcom. Han hjælper os med fejringen.

Hvordan og hvorfor er internettet forandret fra at være landet med muligheder og frihed til at blive et forum for datakapitalisme og overvågning? Og hvordan genvinder vi vores privatliv og ytringsfrihed i fremtiden? Hvordan sikrer vi vores sociale værdier i en digital tidsalder?  Og hvordan kan erfaringer fra fortidens internet hjælpe os?

Brad Templeton har en lang historie som internetpionér. Han var en del af det tidlige USENET, hvor åbne diskussioner fandt sted tilbage i 1980'erne. Han var med fra  dotcom-æraens start og siden en del af ledelsen af Electronic Frontier Foundation (EFF), der kæmper for grundlæggende menneskerettigheder og ytringsfrihed på internettet.

For at undgå at blive alt for dystopisk vil Brad også genfortælle et par vittigheder fra nyhedsgruppen rec.humor.funny, som han administrerede i Usenets gyldne tider.

Medvirkende:
Brad Templeton, foredragsholder og IT-ekspert

Link:
Brad Templeton https://www.templetons.com/brad/

Ps. Der er lidt lydproblemer i starten af interviewet. Vi beklager.