Techtopiadk

Techtopia 131: Den næste milliard mennesker på nettet

7.332 visninger
11. november 2019 episode, podcast, techtopia
Techtopia 131: Den næste milliard mennesker på nettet

Ikke engang halvdelen af ​​verdens befolkning er online. Endnu. Men flere dele af verden får internetadgang i højt tempo.

Et flertal af verdens ikke-vestlige unge kommer hurtigt online. Indien og Brasilien rangerer som anden og tredje i verden, når det gælder Facebook-brugere, og i Kina er der nu flere smartphones end mennesker.

Der er dog en fortsat forestilling i den vestlige tankegang om, at de fattige i ikke-vestlige lande har mindre udtalt digital tilstedeværelse end vi i vesten; at de på en eller anden måde er 'renere' online, og at den eneste teknologi, disse befolkninger er interesseret i, er den, der vil forbedre deres livskvalitet og deres indkomst.

Payal Arora (IN), forfatter til "The Next Billion Users", fortæller i Techtopia, at virkeligheden er meget mere dagligdags. At kattevideoer er universelle, og at pornografi forbliver i toppen af internetsøgninger over hele kloden.

Baseret på hendes antropologiske undersøgelser af digitalisering i fattige, ikke-vestlige samfund, stiller Payal Arora spørgsmålstegn ved, hvem der faktisk former fremtiden for internettet?

Medvirkende:
Payal Arora, digital antropolog og professor, Erasmus University, Rotterdam

Links:
Payal Arora https://techfestival.co/event/payal-arora/
Techfestival https://techfestival.co/event/payal-arora/
Techtopia på Radio4 https://www.radio4.dk/program/techtopia/