Ingeniørforeningen, IDA

Videoer Kanaler Søg

Techtopia #4: Maskinlæring og kunstigt kød skal gøre os til vegetarer

Oksekød udgør en væsentlig miljømæssig belastning af kloden. Hvordan løser vi problemet med ny teknologi?

Den hollandske forsker Mark Post udvikler en kunstig hakkebøf i sit laboratorium for at begrænse mængden af kødkvæg i verden. Han demonstrerede en meget dyr prototype for fire år siden. Nu er han tilbage med en plan, der kan give os kunstige hakkebøffer inden år 2020.

Der er andre måder at løse problemet på. Vi kan blive vegetarer, men det falder mange mennesker svært. Det problem prøver den danske start-up Plantjammer at løse ved hjælp af maskinlæring, som gør dig bedre til at lave vegetarmad.

Medvirkende:
Mark Post, professor, Universitetet i Maastrict
Michael Haase, direktør og stifter, Plantjammer

Links:
Mark Post: https://www.carimmaastricht.nl/profile/m.post
Testsmagning af kunstig hakkebøf i 2013: https://www.theguardian.com/science/2013/aug/05/world-first-synthetic-hamburger-mouth-feel
Plantjammer: http://www.plantjammer.com/
Demodag: http://demodag.org/ og på Twitter @demodag

34:03 minutes
Tags: ai, fremtidsteknologi, hakkebøf, kunstig intelligens, kunstigt kød, pod, techtopia

Skift til