Techtopiadk

Techtopia 215: Nu skal Danmark på AI-landkortet

8.11 visninger
22. november 2021 episode, podcast, techtopia
Et nyt pionercenter for forskning i kunstig intelligens åbner i København. Ledet af den amerikanske AI-forsker, Serge Belongie, og med godt 350 millioner kroner i ryggen, skal centret stå for forskning i kunstig intelligens med fokus på samfundsudfordringer, mennesker og design. Målet er at positionere Danmark i det internationale kapløb om lederskab indenfor AI, hvor USA og Kina topper. 

Mange steder i Europa samt i Israel åbnes nationale og regionale forskningscentre for kunstig intelligens, så hvad kan Danmark bidrage med, og hvad ser centrets amerikanske leder af muligheder?

Techtopia har mødt centerleder Professor Serge Belongie, som får kontor på Københavns Universitets observatorium på Østervold i centrum af København, der oprindeligt blev brugt til at lede efter nye stjerner og planeter i himmelrummet.

Danmarks Grundforskningsfond, Carlsbergfondet, Novo Nordisk Fonden, Lundbeckfonden og Villum Fonden står for finansieringen. Forskerne kommer ikke kun fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet (DIKU) men også fra Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, DTU og IT-Universitetet.

Links: