Techtopiadk

Techtopia #13: Forstå bitcoin og den nye bitcoin cash

10.913 visninger
Er du forvirret over bitcoins? Og måske endnu mere forvirret over den nye bitcoin cash? Techtopia forklarer det hele på mindre end 20 minutter.

Noget af det mest hypede men også noget af det sværeste at forstå for tiden er Bitcoin. Bitcoin er en digital valuta - en såkaldt kryptovaluta. Den har eksisteret i cirka ti år og er altså en alternativ valuta, som eksisterer uafhængigt af banker, centralbanker og økonomisk politik.

Og for et par uger siden fik vi så en ny kryptovaluta - den hedder bitcoin cash - og er et klon af bitcoin.

Vi starter helt fra bunden med en pædagogisk indføring i bitcoins med hjælp fra en af Danmarks førende eksperter i bitcoin. Han hedder Lasse Birk Olesen. Han er medstifter af Danmarks første bitcoinbørs. Den hedder Coinify og er i dag Europa største børs for Bitcoin. Og så underviser han også i kryptovaluta på Singularity University.

Medvirkende:

Lasse Birk Olesen, co-founder af Coinify

Links:

Coinify https://www.coinify.com/

Lasse Birk Olesen hos Singularity University https://su.org/faculty-speakers/lasse-birk-olesen/

Ugens tip:Tim Ferris’ podcast - afsnittet om blockchain med titlen “The Quiet Master of Cryptocurrency — Nick Szabo”.

Nick Szabo er programmør og jurist og pioner indenfor kryptovaluta og blockchain. Tim Ferris går til ham med holdningen “jeg fatter intet om bitcoin og blockchain - forklar mig det hele, så både jeg og Maren i kæret forstår det”. Podcast og  alenlang linkliste med artikler og andet godt om alle aspekter af kryptovalutaer.

Link: https://tim.blog/2017/06/04/nick-szabo/