Techtopiadk

Techtopia 316: Din robothånd i virtual reality

3.683 visninger
19. februar 2024 episode, podcast, techtopia
Lige siden man begyndte at tænke på virtual reality, så har man også funderet over, hvad man skal stille op med kroppen, der bliver efterladt på perronen, når sindet med lysets hastighed tager på tur i verden mellem 0 og 1.

Måske finder vi svaret i en krøllet hvid plastikpose på et bord i München, hvor konferencen DLD blev afholdt i et reklamebureaus lokaler udsmykket med tidens dyreste tyske kunstmalerier.

I posen ligger en robothånd. Eller rettere en exeskeleton hånd som man putter sin egen hånd ind i for at få den forstærket med motorer og sensorer samt adgangen til at gribe, holde og føle objekter og andre mennesker i virtual reality.

Hånden tilhører Greg Ameyugo, der leder et stort forskningslaboratorium for AI, robotter og virtual reality hos den franske atom og alternativ energi kommision udenfor Paris. Her går han rundt og drømmer om at styre mikrorobotter, der opererer inde i mennesker og andre vilde ting.

Medvirkende:
Greg Ameyugo, CEA (Kommissionen for Atomenergi og Alternativ Energier, Frankrig)
Leder af AI og Interaktive Systemer Division Paris.
Greg Ameyugo er ansvarlig for 300 forskere inden for AI, robotteknologi, menneske-maskine interfaces og digitale tvillinger. Hans teams udvikler nye digitale teknologier og overfører dem til virksomheder over hele verden i alle industrielle sektorer.