Techtopiadk

Techtopia #18: Hvad kommer bagefter robotter og Ubers samfundsmodel?

7.916 visninger
18. september 2017 ida, podcast, techtopia

"We-Economy" er titlen på en ny dansk bog, som prøver at binde det samfund sammen, som teknologi splitter. Hvad er der på den anden side af robotter og Ubermodellen?
Informationsteknologi har introduceret en ny samfundsøkonomi, som også betyder et nyt sæt spilleregler for den måde vores samfund er indrettet på. Det handler om nye teknologier som 3D printer, robotter og kunstig intelligens. Og det handler om den dominans som digitale platforme som FB, Uber, Airbnb, Google og mange andre har fået. Det handler også om deleøkonomi og borgerløn som en del af svaret på en forestående krise i velkendte samfundsmodeller. Peter Hesseldahl har i sin nye bog samlet det hele i begrebet We-Economy - Vi-økonomi - men hvad betyder det egentlig?
3D print en af de teknologier, der forandrer vores verden hastigt. Peter Hesseldahl nævner, at vi i princippet alle sammen kan have en fabrik i form af en 3D printer på vores skrivebord, men sådan lød budskabet også i 2009, da jeg første gang besøgte et amerikansk hackerværksted, som lavede de første 3D printere til almindelige mennesker. Men hvor er de 3D printere henne? Jeg kender stadig ingen, som har én på skrivebordet derhjemme. Men de ER derude. Det ved Märtha Rehnberg alt om. Hun er partner i firmaet DareDisrupt og ekspert i 3D print, som hun har arbejdet med blandt andet hos Mærsk. 

Medvirkende
Peter Hesseldahl, forfatter
Märtha Rehnberg, partner DareDisrupt

Links
Peter Hesseldahls bog “We-Economy” http://we-economy.net/
Märtha Rehnberg https://www.daredisrupt.com/martharehnberg/
Driving 3D Konference https://universe.ida.dk/driving-3d/tilmelding/
The Copenhagen Letter on Tech http://copenhagenletter.org/