Techtopiadk

Techtopia 39: Kinesisk app vil eje verden

9.516 visninger
12. februar 2018 ida, podcast, techtopia
Måske har du hørt om den kinesiske chat-app WeChat. Måske har du ovenikøbet prøvet at bruge den? Og måske har du endda brugt den i Kina ligesom 980 mio kinesere gør. I så fald ved du, at WeChat er meget mere end bare chat.

Den er en app, som du kan leve hele dit liv på fra chat med venner til underholdning og betaling af varer både online og i den virkelige verden. WeChat er så altomfattende, at den får Facebook til at ligne en gammel Mayland spiralkalender.

Firmaet bag WeChat er også ganske særligt. Tencent er en digital gigant i Kina, der oprindeligt startede med spil, men i dag har så mange apps og services, at 60% af den tid, der bliver brugt på mobiler i Kina i dag, bliver brugt i en Tencent app.

Tencent er det femtestørste teknologiselskab i verden. Firmaet har købt den finske spilproducent SUpercell for et mia-beløb, ejer 10% af Spotify og har investeret i Tesla, Snap og Uber.

Techtopia tager dig en tur til Kina med en WeChat ekspert, og når vi har været der, så fortsætter vores kryptovalutarejse. Skal Techtopia have en kryptopia valuta? Professor Fritz Henglein fra datalogi på KU vil fortælle om konkrete anvendelsesmuligheder af blockchain og forklare, hvad en smart kontrakt er - og hvorfor den overhovedet ikke er smart.

Medvirkende:
Matthew Brennan, medieekspert, China Channel
Fritz Henglein, professor, DIKU

Links:
China Channel https://chinachannel.co/
Tencent https://www.tencent.com/en-us/index.html
WeChat https://www.wechat.com/en/
Fritz Henglein http://www.diku.dk/Ansatte/?pure=da/persons/14770