Techtopiadk

Techtopia 59: Big data og AI svigtede Tyskland i VM

9.097 visninger
2. juli 2018 episode, podcast, techtopia
Tyskland kæmpede hårdt i VM i fodbold. Holdet fik hjælp af det tyske softwarefirma SAP, der har lavet løsningen Sports One.

SAP og det tyske fodboldforbund har sammen udviklet et video cockpit og et player dashboard med udgangspunkt i holdets øgede behov for at kunne analysere og dele relevant kampdata effektivt og dermed skabe det bedst mulige udgangspunkt for at vinde.

Formålet er, at sætte det tyske landsholds kampanalytikere og trænerteam i stand til hurtigt at identificere mønstre og spiltendenser og udvikle strategier til at udnytte modstandernes potentielle svagheder.

SAP Sports One skal hjælpe sportshold og organisationer med at digitalisere og optimere deres præstation ved at koordinere processer om administration, træning, hold, ledelse, rekruttering og fysiske helbredsprocesser i en samlet løsning.

Tyskland røg ud af VM, men SAP og det tyske fodboldlandshold arbejder på løsninger der skal forbedre udviklingen af den næste generation af tyske landsholdsspillere. Kunstig intelligens og maskinlæringsfunktioner i kampanalyse er udvalgt som nøgleprioriteter. Fx. meget hurtigere og nemmere kunne identificere komplekse kampsekvenser og modstandernes tendenser baseret på mønsterdetektion og positionsdata.

Medvirkende:
Bernd Huwe, SAP

Link:
SAP Sports One https://www.sap.com/products/sports-one.html