Techtopiadk

Techtopia 65: Ødelægger internettet din hjerne?

9.767 visninger
13. august 2018 episode, podcast, techtopia
Vores liv speeder op. Al information bliver serveret i kortere bidder via digitale medier. Den konstante tilstand af at blive forstyrret gør det meget svært at tænke dybt, kritisk og sammenhængende, fordi man hele tiden skal behandle ny information. Interview med Nicholas Carr.

Hvad gør internettet ved vores hjerner?, spørger den amerikanske skribent og teknologikritiker Nicholas Carr i sin bog "The Shallows".

Det bekymrende svar er, at vi ikke kan koncentrere os, og at vi ikke kan lave informationsbombardementet om til varig viden. Vi bliver faktisk bare dummere.

Det beskriver Carr i essays som “Is Google Making Us Stupid?” i sin seneste bog "Utopia is Creepy", der en samling af et årtis teknologikritik.

Han besøgte Danmark i forsommeren, men i stedet for at lave et traditionelt interview med Nicholas Carr om hans seneste bog, så valgte jeg fem ord eller paradigmer for at se, hvad de sætter i gang i hans hjerne.

De fem ord er data, hastighed, hjernen, the big five (Google, Facebook, Amazon, Apple og Microsoft) og til sidst singulariteten - altså ideen om at kunstig intelligens vil forandre eller måske overtage verden totalt om få årtier.

Medvirkende:
Nicholas Carr, forfatter, skribent, teknologikritiker

Link:
Nicholas Carrs blog: Rough Type http://www.roughtype.com/