Techtopiadk

Techtopia 97: År 2062 - AI har taget magten

9.686 visninger
25. marts 2019 episode, podcast, techtopia
Tager man 300 AI-forskere og spørger dem, hvornår kunstig intelligens vil trumfe menneskelig intelligens, så lyder gennemsnittet af deres svar: År 2062.

Det gjorde den australske AI-forsker Toby Walsh, og så skrev han bogen "2062", der tager fat på en lang række af de udfordringer, som kunstig intelligens giver os. Udover sin forskning har han i de senere år organiseret et stort antal AI-forskere til at skrive under på protester mod udviklingen af offensive, autonome våben. Det, som nogle kalder dræberrobotter.

Ofte diskuterer vi, om AI kan være kreativ som mennesker, fordi det for os er det ypperste eksempel på den menneskelige intelligens' overlegenhed. Det reflekterer Mark Bünger fra Innovationlab over.

Ugens gæstevært er den generelle kunstige intelligens Henriette, som er baseret på et upload af Henrik Føhns til en computer. Hun taler til os fra året 2062. Og så har hun også inviteret et kor af AI'er til at synge en sang fremtiden baseret på tekster fra vor tid. Lyder det sært? Så lyt!

Medvirkende:
Toby Walsh, Scientia professor of artificial intelligence, UNSW Sydney
Mark Bünger, labagent, Innovationlab San Francisco

Links:
Toby Walsh, https://www.cse.unsw.edu.au/~tw/
Mark Bünger https://innovationlab.net/labagent/mark-buenger/