Techtopiadk

Techtopia 99: Kvinde styrer drone med tankens kraft

9.153 visninger
8. april 2019 episode, podcast, techtopia
Det lyder som magi, men du kan faktisk skrive på din computer eller styre en drone bare ved at tænke på det og koncentrere dig. Og nåh ja, skrive lidt Java Script ;)

Man køber et brain-computer-interface (BCI), der er et pandebånd med sensorer, som registerer hjernebølger. Man slutter sit BCI til sin computer, skriver lidt kode og vupti - så kan man "tænke sig" til handlinger; se mor se far ingen hænder.

Den franske programmør Charlie Gerard demonstrerer BCI-styring af en drone, men vi skal også være mere alvorlige og kigge helt ind i hjernen.

Det tyske softwarefirma Brainlab har specialiseret sig i software til hjerneoperationer. Deres seneste projekt er udviklet i samarbejde med amerikanske Magic Leap, der laver augmented reality. Nu kan man visualisere scanninger af hjernen i 3D til brug for hjernekirurger, som skal fjerne svulster i hjernen.

Henrik Føhns spænder AR-brillen på og dukker ind i hjernen.

Medvirkende:
Charlie Gerard, Software Developer @ThoughtWorks, @GoogleDevExpert in Web Technologies. Former creative developer @NYT. International speaker and Creative Technologist.

Marketingfolk fra Brainlab

Links:
Charlie Gerard på Twitter @devdevcharlie
Foredrag med Charlie Gerard https://www.youtube.com/watch?v=X-tpqxC7-co
BCI https://en.wikipedia.org/wiki/Brain%E2%80%93computer_interface
BrainLab https://www.brainlab.com/