Techtopiadk

Techtopia 183: EU vil tøjle techgiganter

6.04 visninger
1. marts 2021 episode, podcast, techtopia
Krænker Facebook din ytringsfrihed ved at fjerne dine fotos? Hvordan regulerer vi hadtale eller live-video fra terrorangreb på sociale medier?

Spørgsmål og dilemmaer i diskussionen om sociale medieplatforme, der har vokset sig så store, at mange betragter dem som en slags infrastruktur. Og hvis de er infrastruktur, så skal de reguleres politisk.

Derfor er Europa-Kommissionen kommet med deres forslag på regulering af tech-virksomheder. Digital Services Act (DSA) og Digital Markets Act (DMA) der har to overordnede formål: at skabe et sikker digitalt rum for brugerne og at skabe et gunstig og innovativt tech-miljø i Europa og på verdensplan.

Techtopia har besøg af Socialdemokratisk medlem af Europa-Parlamentet, Christel Schaldemose, som skal gøre os klogere på visionerne og baggrunden for lovgivningerne, Rikke Frank Jørgensen, Institut for Menneskerettigheder til at fortælle os om reguleringens betydning for brugerne af de digitale platforme, og Martin Ruby, Politisk chef, Facebook Norden, til at gøre os klogere på hvordan reguleringerne påvirker tech-virksomhederne.

Link:
De to EU forordninger https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/europe-fit-digital-age/digital-services-act-ensuring-safe-and-accountable-online-environment/europe-fit-digital-age-new-online-rules-platforms_en