Techtopiadk

Techtopia 188: Mobilspil malker børns data

5.948 visninger
Spil på smartphones samler data om spillerne, ligesom sociale medier gør det nettet. Men spillenes datahøst er mindre gennemskuelig, og desuden går det i høj grad ud over børn, som er storforbrugere af spil.

Ifølge rapporten "Onlinespil gambler med børns data" udgivet af IDAs Ekspertgruppe for Etik & Teknologi og DataEthics.eu, er spillene ofte baseret på forretningsmodeller, der ikke tager højde for, at børn har andre behov for og krav på beskyttelse af deres data end voksne har.

Rapporten vurderer, at der var cirka 2,7 milliarder gamere i 2020, og at 2,6 milliarder af dem spiller på mobile enheder. Angiveligt betaler kun 38 procent af dem for at spille spil på deres mobil. Forretningsmodellen er målrettede reklamer baseret på datahøst og salg af ekstra udstyr i spil for at kunne fuldføre.

Techtopia taler med rapportens forfatter og med direktøren for firmaet bag verdens mest populære mobilspil: Subway Surfers, der netop har reduceret mængden af data, som de deler eksternt i forretningsmæssigt øjemed.

Medvirkende:
Mie Oehlenschläger, External Lecturer, Independent Consultant, Critic & Writer
Mathias Gredal Nørvig, CEO, Sybo

Links:
Rapport om gametech og børn https://ida.dk/om-ida/temaer/etik-og-teknologi/rapport-om-gametech-onlinespil-gambler-med-boerns-data
Mie Oehlenschläger https://www.mieoehlenschlager.com/homehttps://www.mieoehlenschlager.com/home
Sybo https://sybogames.com