Workflow

Episode 3: Få de gode ideer op af glemmekassen

1.13 visninger
6. oktober 2021 episode, podcast, workflow

De fleste har nok prøvet det med at skulle løse et problem, og simpelthen bare gå i stå. Der kommer bare intet brugbart ud af hjernen, uanset hvor mange post-it-noter man smider op på et whiteboard eller hvor mange workshops man holder.

Men så tager man en lur eller står under bruseren eller går en tur – og pludselig, så dukker det helt rigtige op.

Men man er ikke nødvendigvis færdig, bare fordi man har fået den gode idé.

For man skal også sørge for at huske den, så man kan bruge den eller arbejde videre med den, når man er kommet ud af badeværelset eller hjem fra gåturen, eller når man sidder på kontoret næste morgen.

Det er måske en lidt overset udfordring, men den er ikke desto mindre vigtig, og derfor er noter, apps og andre værktøjer faktisk helt centrale i mange arbejdsprocesser – også når det gælder teams og organisationer, hvor mange gode ideer ellers risikerer at blive overset eller glemt.

Det ser vi nærmere på i denne episode af Workflow, i selskab med Peter Dalsgaard, der er professor på Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus universitet.

LINKS

Peter Dalsgaard, professor, Aarhus Universitet (her kan man også kontakte Peter, hvis man vil høre mere om hans og kollegernes projekter). 

Oversigt over projekter med fokus på kreativitet og digitale værktøjer

Spaced repetition (også kendt som distributed practice) – huskemetode til læring