Workflow

Episode 11: Radikal åbenhed i medarbejderhåndbogen

994 visninger
9. februar 2022 episode, podcast, workflow
Der er fuldstændig åbenhed om løn - det er nemlig en fast takst, alt efter hvor mange år, du har været ansat i Triple Topping Games.  

Det hele ligger til frit skue på internettet. Spilvirksomheden Triple Topping Games har ikke bare valgt at lave en medarbejderhåndbog, der er meget forskellig fra de fleste andre. 

De har også valgt, at alle interesserede kan læse den. Og måske blive inspirerede? For hvordan lyder det med fx. 
  • Tvungen fri fredag kl. 13 
  • Alle siger goddag, når de kommer og farvel, når de går 
  • Åben og transparent lønkultur 
  • Skemalagt stilletid, hvor alle koncentrerer sig 
Personalehåndbogen er ikke kun punkter til efterlevelse. Den er også et levende dokument, som sætter ord på, hvordan man fokuserer på at skabe en divers og inkluderende arbejdsplads. 

“Det er sådan her vi godt kan lide at være sammen, og det betyder utroligt meget for folks privatliv, hvordan deres arbejdsliv former sig,” siger co-founder Astrid Refstrup i dette afsnit af Workflow. 

Er medarbejderhåndbogen så bare chefernes forsøg på at vise, at de er woke? Slet ikke. Medarbejderundersøgelser ligger til grund for flere tiltag. 

“Der er stilletid på arbejdspladsen for koncentrationens skyld. Vi blev opmærksomme på behovet ud fra medarbejderundersøgelser, men vi har sikret, at der kommer en respons på et erkendt behov,” forklarer Astrid Refstrup. 

LINKS
Nysgerrig? Personalehåndbogen ligger frit tilgængelig for alle på nettet – og kan forhåbentlig give god inspiration til andre, der gerne vil udvikle deres virksomheds interne kultur. 

https://tripletopping.com/wp-content/uploads/2021/08/How-to-Triple-Topping-1.pdf