Techtopiadk

Techtopia 231: Dansk fremstød i koreansk metaverse

7.453 visninger
29. marts 2022 episode, podcast, techtopia
Metaverset er fremtidens internet, men allerede nu kan vi se de første konturer af et virtuelt, grafisk miljø, der kommer til at forandre vores måde at kommunikere, e-handle, designe og producere på.

Korea er i gang allerede, og danske virksomheder og organisationer er med i deres spæde metaverse.

Det sydkoreanske Ministry for Science and ICT oprettede sidste år en "metaversalliance" for at koordinere og facilitetere udviklingen af Virtuelle- og Augmented Reality platforme. Indtil videre har 500 virksomheder, inklusive store konglomerater som Samsung, Hyundai Motors og SK Telecom tilsluttet sig alliancen. Som en del af den af den Danske ambassade i Seoul og repræsentanter for Uddannelse og Forsknings ministeret har det danske Innovationscentret et ansvar for at følge med i den teknologiske udvikling i Korea.

Derfor har Innovation Centret skabt den Dansk Koreanske Alliance for at skabe dialog om brugen af Virtual Reality og de forpligtelser virksomheder har for at skabe et ansvarligt og sikkert virtuelt miljø. På nuværende tidspunkt er mere end 20 danske virksomheder, universiteter og styrelser involveret.

Medvirkende:

Therkel sand Therkelsen, Tech advisor 

Jens Bach, Business developer, CADpeople

Heidi Svane Pedersen, Head of Digital solution at Lifstyle and Design Cluster and founder of lifestyle lab

Peter Norman Vangsbo, leder af ICDK i Sydkorea

Rasmus Høgdall, Meta

Link:
ICDK https://sydkorea.um.dk/en/innovation-centre