Workflow

Episode 17: It-sikkerhed handler om medarbejdernes adfærd

942 visninger
4. maj 2022 episode, podcast, workflow

Der er næppe tvivl om, at en af bagsiderne ved den fortsatte digitalisering er truslen fra både hackere, industrispioner, cyberterrorister og andre med skumle hensigter. Danskere og danske virksomheder bliver fortsat ramt af en bølge af angreb - fra phishing over CEO-svindel til ransomware.

Nogle gange handler den dårlige sikkerhed specifikt om teknik – fx huller i firewalls, dårlige passwords, ubeskyttede netværk eller den slags – men ofte handler det om menneskelig adfærd. Det er åbenbart svært for os at huske, at vi ikke bare kan stole på, at en mail kommer fra chefen, eller være opmærksomme på, om vi benytter et offentligt wifi til at læse fortrolige dokumenter på firmaets intranet.

For at høre mere om hvad man kan gøre, og om hvordan it-sikkerhed generelt bliver tacklet ude i de danske virksomheder, har Workflow talt med Eva Roland fra Erhvervsstyrelsen og sitet SikkerDigital. Eva er uddannet antropolog og har derfor naturligt også et fokus på, hvilken rolle adfærd spiller i spørgsmålet om it-sikkerhed i virksomheder – både hos medarbejdere, it-afdeling og ledelse.

Links / shownotes

SikkerDigital for virksomheder

SikkerDigital: Syv gode råd om digital sikkerhed

SikkerDigital: Gør dine medarbejdere klogere på it-sikkerhed

Tjek din virksomheds it-sikkerhed på virk.dk

Læs IBMs trusselsrapport fra 2022