Workflow

Episode 24: Digital tvilling skal skabe bæredygtige køkkener

963 visninger
7. september 2022 workflow

Det mest bæredygtige køkken er det, du aldrig køber, men dernæst kommer det køkken, du aldrig smider ud. Vi danskere smider alene 150.000 velfungerende køkkener ud om året. Lyt med i denne episode af workflow, hvor vi er på besøg hos Stykka, der forsøger at bekæmpe køkkenspild.

Firmaet hedder Stykka, holder til i Glostrup og designer først og fremmest køkkener, som både kan holde længe, repareres, hvis de går i stykker, og opgraderes, hvis deres ejere får lyst til noget nyt. Udover solide materialer og en gennemtænkt opbygning består løsningen også af detaljerede digitale modeller af alle køkkener, inklusive QR-koder der gør det nemt at se, hvordan man kan reparere eller udskifte hver enkelt del.

Forestil dig at du køber en Christianshavnertærte i Lagkagehuset og får opskriften med hjem – næste gang du har lyst til Christianshavnertærte sender de ingredienserne, så du selv kan bage den. Det er logikken bag Stykkas digitale 3d tvilling af alle deres køkkendele. Målet er at lave køkkener, du aldrig smider ud, men derimod cirkulerer. Næste gang du vil hoppe med på den nyeste køkkentrend, så kan du scanne en QR-kode og få tilsendt nye fronter og sende de gamle tilbage.

Episoden er også en slags opfølgning på episode 23, hvor vi havde fokus på 'sense of purpose' og en vision om bæredygtighed i arbejdet.

Links / shownotes

Læs Dansk Design Centers skriv om cirkulær økonomi

Læs om Dansk Design Centers 8 værktøjer til udviklingen af cirkulære designs

Læs mere om Stykka på deres hjemmeside

Lyt til Workflow episode 23: Er der overhovedet mening med dit arbejde?