Techtopiadk

Techtopia 266: Trends for 2023 - biokonvergens og kvanteteknologi

7.324 visninger
9. januar 2023 episode, podcast, techtopia
Vi kigger i den nyeste trendrapport fra de danske innovationscentre. To trends for 2023 er sammensmeltningen af biologi, kemi, fysik, ingeniørvidenskab, medicin, matematik og computervidenskab samt brugen af kvantemekanik i lægemiddel-, kemi-, bil- og finansindustrien.

I Israel og i Boston arbejder forskere og virksomheder med sammensmeltningen af forskellige discipliner indenfor bioteknologi, hvilket vil accelerere diagnostiske processer og lægemiddeludvikling. Biokonvergens dækker et væld af fokusområder såsom lægemiddelopdagelse, nanorobotik til lægemiddellevering, regenerativ medicin, diagnostik og biologiske sensorer, optogenetik, bioelektronik og ingeniørkonstruerede "levende" materialer.

I Bayern er flere industrier tæt på at udlede værdi af kvanteteknologi. Fx. lægemiddel-, kemi-, bil- og finansindustrien. Kvante er nu en del af deres strategi, og virksomheder som Roche, BMW og BASF har interne kvante-eksperter og deltager i økosystemet med universiteterne om at udvikle industriel brug af kvante.

Medvirkende:
Louise Vibjerg Thomsen, Senior Innovation Officer, Tel Aviv, Israel
Ulrik Kjølsen Olsen, Innovationsattache, München, Tyskland

Link:
Global Tech Trends: https://globaltechtrends.techbbq.dk