Techtopiadk

Techtopia 277: GPT-4 - spøgelset i maskinen

7.743 visninger
27. marts 2023 episode, podcast, techtopia
Inden vi fik set os om, så blev kunstig intelligens pludselig en del af vores hverdag. I løbet af det seneste års tid har vi fået tjenester, som både kan udskrive tale til tekst, og som kan lave billeder baseret på en enkelt tekst, man har skrevet til den her generative AI, som det også kaldes.

En af tjenesterne er ChatGPT, der er bygget af amerikanske OpenAI. Den kan agere nærmest, som om den er et menneske, en samtalepartner man har i sin computer eller rettere ude på nettet, men det virker som om, den bare sidder i computeren eller telefonen.

Nu er GPT-4 offentliggjort. Den er trænet på endnu flere data, og nogle gange må man knibe sig selv i armen og tænke; taler jeg med et levende menneske? Andre gange tænker man, hvis jeg taler med et levende menneske, så er det min fulde onkel eller en eller anden, der er på stoffer. Men ikke desto mindre er der så mange træk i den her sprogmodel, der gør, at den virker menneskelig.

Hvad er det, der gør, at det virker som om, at GPT-modellerne fra OpenAI forstår vores verden og kan tale med os på lige fod med andre mennesker? Ja, det prøver vi at brygge lidt på i Techtopia sammen med Erik David Johnson, AI-specialist hos firmaet Delegate.

Link til Erik David Johnson: http://erk.dk