Techtopiadk

Techtopia 279: ChatGPT skaber nye jobs

7.24 visninger
17. april 2023 episode, podcast, techtopia
Mens vi diskuterer etik og føler os truet af de store sprogmodeller som ChatGPT så overser vi det blomstrende arbejdsmarked, som denne banebrydende teknologi skaber. Der er opstået en helt ny jobkategori, kendt som "prompt ingeniører”.

De gymnasieelever, der prøver at skrive opgaver med ChatGPT, kan nok ikke finde den karrierevej i tidens udgave af HVAD KAN JEG BLIVE, men læser man amerikanske medier som Bloomberg og Washington Post, så kan man falde over historier om disse jobs, som kan give over 1,5 million kroner i årsløn.

I bund og grund består jobbet i at tale med en AI - en stor sprogmodel - hele dagen for at få den til at generere det ønskede resultat. Overraskende nok er mange prompt ingeniører slet ikke ingeniører, men folk med baggrund i historie, filosofi eller sprog, da jobbet kræver evnen til ordleg og at destillere komplekse ideer til kortfattede, meningsfulde prompt tekster - de er altså en slags tekstforfattere.

Prompt ingeniører spiller en afgørende rolle i at forfine AI-genererede output og give organisationer mulighed for at udnytte disse avancerede værktøjer effektivt. Deres ekspertise er afgørende, da talrige store sprogmodeller (LLM'er), såsom dem, der er udviklet af Alphabet, OpenAI og Meta, går med stormskridt fra den eksperimentelle fase til praktiske applikationer. Virksomheder som Microsoft har allerede integreret ChatGPT i deres Bing-søgemaskine og GitHub-softwareudviklingsværktøj.

Sammen med Team Manager for Common Assets Machine Learning Team hos firmaet Visma - Claus Dahl - kigger Techtopia på det hotteste job i 2023.

Links:
ChatGPT https://chat.openai.com/?model=gpt-4
Prompthero https://prompthero.com
Promptbase https://promptbase.com
Lexica https://lexica.art

Midjourney https://www.midjourney.com/home/?callbackUrl=%2Fapp%2F