Techtopiadk

Techtopia 281: En verden uden mangel på mikrochips

6.408 visninger
1. maj 2023 episode, podcast, techtopia

De seneste års mangel på mikrochips sættes nu under politisk bevågenhed, og EU’s nye lovgivning, European Chips Act, har derfor til formål at sikre Europas forsyning af mikrochips. Men hvorfor bruger EU gamle løsninger til en branche med nye udfordringer?

Ugens gæst i Techtopia mener, vi skal satse mere på open source-design, når vi producerer chips, og det kan potentielt revolutionere branchen.

Hvis ikke du kender ham, så kender du i hvert fald et af Jørgen Kragh Jakobsens værker. Fordi et sted på rejsen fra barndommen i Værløse, hvor elektronikaffaldet på den lokale losseplads blev gennemrodet, til at arbejde som ingeniør for Oticon, der designede han den chip, som satte lyd til Islands Brygges nemesis: Soundboxen.

Nu spørger han, om vi kunne løse vores udfordringer på anden vis, end ved at investere formuer i fabrikker til at producere meget avancerede mikrochips – Eksempelvis ved at bruge klassiske open source-principper til massivt at nedbringe omkostningerne ved at producere de mikrochips, vores digitalisering er baseret på. 

Link:
EoT https://www.eot.dk